Like us and Subscribe on youtube

Συμβουλές για γρήγορο και εύκολο μαγείρεμα



Για να γίνει η διαδικασία του μαγειρέματος παιχνίδι!

Αν ο χρόνος που έχεις για το μαγείρεμα είναι περιορισμένος, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις στις μέρες μας, φρόντισε να ακολουθήσεις τα παρακάτω μυστικά που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο και θα κάνουν το μαγείρεμα παιχνίδι. Τσέκαρέ τα και ξεκίνα από τώρα κιόλας τις αλλαγές!


1. Μαγείρεψε στα σωστά σκεύη
- Φρόντισε τα σκεύη που επιλέγεις να έχουν παχιά βάση, γιατί έτσι δεν θα είναι εύκολο να καεί το φαγητό σου. 
- Τα σκεύη από αλουμίνιο παρουσιάζουν ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και μαγειρεύουν εύκολα και γρήγορα. Συνήθως  επικαλύπτονται με στρώματα από εμαγιέ υλικό σε διάφορα χρώματα και ταυτόχρονα με αντικολλητική επένδυση για να καθαρίζονται εύκολα.
 - Πρέπει να λάβεις υπόψη το είδος της εστίας στην οποία μαγειρεύεις.
Τα μάτια γκαζιού κάνουν για οποιοδήποτε είδος κατσαρόλας, αλλά οι κεραμικές εστίες ή αυτές με τα ηλεκτρικά μάτια, λειτουργούν καλύτερα για τα σκεύη με επίπεδη βάση. Η κάτω πλευρά του σκεύους πρέπει να αγγίζει ολόκληρη την επιφάνεια, για να διασφαλίζουμε σταθερή κάλυψη θερμότητας.
Οι επαγωγικές εστίες λειτουργούν μόνο όταν η επιφάνεια δημιουργεί μια μαγνητική σύνδεση, έτσι είσαι αναγκασμένη να περιοριστείς σε κατσαρόλες κατασκευασμένες από μαντέμι ή ατσάλι.
– Για ομοιόμορφο ιδανικό μαγείρεμα και περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, θα πρέπει η κατσαρόλα και η εστία να εφάπτονται ακριβώς και να έχουν το ίδιο μέγεθος.
– Επίλεξε το κατάλληλο μέγεθος της κατσαρόλας, ανάλογα με τις μερίδες φαγητού που θα μαγειρέψεις.

 
2. Οργάνωσε σωστά τα υλικά σου
Έχοντας ταξινομήσει σωστά τα μπαχαρικά σου (για να μην τα ψάχνεις… κάπου στην κουζίνα σου) αλλά και έχοντας πλυμένα και κομμένα στην κατάψυξή σου μυρωδικά και λαχανικά, θα καταφέρεις να κάνεις έξτρα οικονομία, καθώς δεν θα πετάξεις τα χαλασμένα τρόφιμα, αλλά και θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασία των υλικών.

3. Διάλεξε εύκολα πιάτα
Φαγητά λιγότερο περίπλοκα, θα χρειαστούν αναμφίβολα λιγότερα σκεύη για να φτιαχτούν και έτσι θα εξοικονομήσεις χρόνο, αλλά και λιγότερα υλικά, οπότε θα έχεις και εξοικονόμηση χρημάτων. Παράλληλα, αποφεύγοντας σάλτσες και περίπλοκους τρόπους μαγειρέματος θα κάνεις τα πιάτα σου έξτρα υγιεινά και με λιγότερες θερμίδες.

4. Φτιάξε το πλάνο της εβδομάδας
Από την αρχή της εβδομάδας, κατέγραψε το πλάνο με το μενού σου. Έτσι, θα καταφέρεις ευκολότερα να συντονίσεις τα ψώνια σου και να έχεις τα απαραίτητα υλικά για τις συνταγές σου, χωρίς να έχεις ελλείψεις της τελευταίας στιγμής που θα σε κάνουν να σκεφτείς άλλο πιάτο ή να προμηθευτείς ό,τι σου λείπει εκείνη τη στιγμή.


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ