Like us and Subscribe on youtube

10 πολύτιμα πράσινα λαχανικά

Θρεπτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό, τα πράσινα λαχανικά χαρίζουν υγεία και ευεξία. 
Είναι από τις λίγες τροφές που συσσωρεύουν τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες και έχουν αναμφισβήτητα, σημαντική διατροφική αξία.
Μπορεί στους περισσότερους να μην είναι ιδιαίτερα «συμπαθή». Κάποιοι μάλιστα τα θεωρούν άνοστα. Όμως, οι ευεργετικές τους ιδιότητες είναι αμέτρητες. Τα λαχανικά προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιακές παθήσεις, έχουν αντικαρκινική και αποτοξινωτική δράση, ενώ είναι σημαντικοί «σύμμαχοι» όσων θέλουν να χάσουν κιλά.


Κατσαρό μαρούλι
Πλούσιο σε λουτεΐνη και σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, το κατσαρό μαρούλι βελτιώνει σημαντικά την όραση. Περιέχει σουλφοραφάνη, μια οργανική ένωση που παρουσιάζει αντικαρκινικές, αντιδιαβητικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Σοταρισμένα ή στον ατμό, τα κατσαρά μαρούλια, μπορεί να είναι πικρά στη γεύση, αλλά έχουν ιδιαίτερη θρεπτική αξία.

Σπανάκι

Κάλλιστα ο Ποπάυ, θα μπορούσε να είναι ένας... επιτυχημένος διατροφολόγος και όχι ένας απλός ναύτης. Το σπανάκι που συνήθιζε να τρώει σε μεγάλες ποσότητες ο ήρωας των αγαπημένων κόμιξ, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυλλικό οξύ και άλλα θρεπτικά συστατικά. Το φυλλικό οξύ είναι μέλος του συμπλέγματος των βιταμινών Β και είναι απαραίτητο στη σύνθεση του DNA. Για τον λόγο αυτό, το φυλλικό οξύ βοηθάει σημαντικά στην προστασία κατά του καρκίνου, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού. Το σπανάκι είναι επίσης πλούσιο σε κάλλιο, αναγκαίο για την καλή λειτουργία των μυών και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ