Like us and Subscribe on youtube

Σαλάτα Σπανάκι με μήλα και μπέικον

 
Γευστική, θρεπτική και χορταστική! Θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά
για τη σαλάτα:
400γρ φρέσκο σπανάκι
2 πράσινα μήλα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
150γρ. μπέικον
1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο λευκό
4 κ/σ ελαιόλαδο
50γρ. παρμεζάνα
30γρ. καρύδια
αλάτι

για τα κρουτόν:

6 φέτες ψωμί του τοστ
3 κ/σ βούτυρο λιωμένο

για τη σάλτσα βινεγκρέτ:
60ml ξύδι μπαλσάμικο
180ml ελαιόλαδο
1κ/γ μουστάρδα
2κ/γ μέλι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Κρατάμε μόνο τα φύλλα. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας.
Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες με τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε λίγο νερό με χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Τοποθετούμε τα καρύδια σ' ένα μικρό ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 8 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μπέικον και τα σοτάρουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν ψηθεί το μπέικον, σβήνουμε με το ξύδι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κρουτόν:
Έχουμε καταψύξει το ψωμί του τοστ και αφού έχει παγώσει αρκετά, το κόβουμε σε κυβάκια. Περιχύνουμε τα κυβάκια μας με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, στους 160 βαθμούς.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ μας:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο μούλτι και χτυπάμε για 30sec, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε τη σαλάτα μας!
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τα μήλα και το ψημένο μπέικον με τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τη σάλτσα βινεγκρέτ, αλάτι όσο χρειάζεται και την παρμεζάνα κομμένη σε φλέικς.
Γαρνίρουμε με τα κρουτόν και τα καβουρδισμένα καρύδια, σπάζοντάς τα ελαφρώς με τα χέρια μας.

Καλή απόλαυση!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ