Like us and Subscribe on youtube

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Ένα υγιεινό, εύκολο, απλό και γευστικότατο πιάτο! 

Τα ζαρζαβατικά του καλοκαιριού και τα μυρωδικά της ελληνικής γης, απογειώνουν τα ζυμαρικά μας!

ΥΛΙΚΑ:

500ΓΡ. ΠΕΝΝΕΣ

1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


4 ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ

200 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

1/2 ΦΛ. ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ

300 ΓΡ. ΜΟTΣΑΡΕΛΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

50ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

200ΓΡ. ΧΥΜΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΟΥΦΕΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια καρεδάκι και τις αγγινάρες, τα μανιτάρια σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Καθαρίζουμε από τη φλούδα και τους σπόρους τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών μας, μαζί με το χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά περίπου και τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια, το μαϊντανό και το θυμάρι.


Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. 
Γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλακαι και το φρέσκο βασιλικό. 

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσοπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ