Like us and Subscribe on youtube

Μπιφτέκια κλασικά, ζουμερά και αφράτα

 
Ζουμερά, αφράτα και νόστιμα πολύ τα μπιφτέκια που σας προτείνουμε, θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας και τα πιτσιρίκια!
Η κλασική συνταγή, για το αγαπημένο φαγητό όλων μας!

Υλικά για 4 – 6 άτομα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
300γρ. ψίχα ψωμιού (μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε 150ml γάλα για 10 λεπτά και κατόπιν στυμμένο και τριμμένο με το χέρι)
2 αυγά
1 σκελ. σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
½ μάτσο μαϊντανού (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ λίτρο κρύο νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, σπάζοντας τον ελαφρώς με το χέρι μας και τον αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώστε να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε για 2 λεπτά, βουτώντας κάθε τόσο τα χέρια μας στο κρύο νερό.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα αυγά, το ξύδι, το θρυμματισμένο ψωμί και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4 – 5 λεπτά, βουτώντας πότε – πότε τα χέρια μας στο κρύο νερό.
Προσθέτουμε και τα μυρωδικά, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά μας, έτσι ώστε να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα.
Σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει το μείγμα ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε μπιφτέκια ισοπαχή, όχι πολύ χοντρά και τα ψήνουμε στην σχάρα ή στο φούρνο.
Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή σαλάτες εποχής.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ