Ραβανί, namelaka λευκής σοκολάτας, παγωτό μαστίχα με κόκκινο πιπέρι και βύσσινο


Το παραδοσιακό σιροπιαστό ραβανί, με την πιο τέλεια σοκολατένια κρέμα που μπορείτε να φανταστείτε και παγωτό μαστίχα. 
Ιδανική απόλαυση για το καλοκαίρι, για όλες τις ώρες!
Δείτε τη συνταγή:



Για  την  namelaka
160 γρ.  Γάλα
60 γρ.  Ζάχαρη
10 γρ.  Γλυκόζη
10 γρ.  Ζελατίνη
320  γρ. Λεύκη  σοκολάτα
400 γρ. Κρέμα  γάλακτος (κρύα)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε  το  γάλα  με την  γλυκόζη  στους  80  βαθμούς  Κελσίου.
Προσθέτουμε  τη  ζελατίνη  και  ρίχνουμε  στη  σοκολάτα.
Ομογενοποιούμε  και  προσθέτουμε  την  κρύα  κρέμα γάλακτος.
Αποθηκεύουμε  στο  ψυγείο (6 ώρες).
Στο  τέλος,  όταν  το  μείγμα  έχει  σταθεροποιηθεί, αφρατεύουμε  με  το  φτερό  του  μίξερ στην  τρίτη  ταχύτητα  και  βάζουμε  την  αφρατεμένη  namelaka  σε  ένα  κορνέ  ζαχαροπλαστικής.


Για  το  σιρόπι
600 ml.  Νερό
900 γρ.  Ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ.  Γλυκόζη
1 τεμ.  Ξύλο  κανέλας
Εκτέλεση:
Όλα  μαζί  σε  ένα  κατσαρολάκι  και  τα  αφήνουμε  να  πάρουν  μια βράση.


Για  το  ραβανί
Α’ μείγμα
180 γρ.  Κροκοί  αυγών
100 γρ.  Ζάχαρη  κρυσταλλική
1 τεμ.  Φρέσκια  βανίλια
1 τεμ.  Ξύσμα  λεμόνι
Β’ μείγμα
270 γρ.  Ασπράδια  αυγών (μαρέγκα)
60 γρ.  Ζάχαρη  κρυσταλλική
Γ’ μείγμα
(κοσκινισμένο)
170 γρ.  Αλεύρι
200 γρ.  Σιμιγδάλι  ψιλό
2 γρ.  Μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βάζουμε  το  α’  μείγμα σε  ζεστό  Μπεν  Μαρί  και  ανακατεύουμε  μέχρι  να  λιώσει  η  ζάχαρη (50  βαθμούς)
Βάζουμε  το  β’  μείγμα  στο  κάδο  του  μίξερ  (ασπράδια  μαρέγκα  και  προσθέτουμε  την  ζάχαρη)  και  το  χτυπάμε  με  φτερό  στην  3η  ταχύτητα  μέχρι  να  αφρατέψει.
Προσθέτουμε  το  α’  στο  β’  μείγμα  με  την  βοήθεια  μιας  κουτάλας  ζαχαροπλαστικής  μέχρι  να  ενσωματωθούν  καλά.
Κοσκινίζουμε  το  γ’  μείγμα  και  το  ενσωματώνουμε  στο  α’ +  β’  μείγμα  μέχρι  να  ομογενοποιηθούν  καλά.

Βουτυρώνουμε  το  ταψί  μας  και  το  πασπαλίζουμε  με  σιμιγδάλι  ψιλό.
Τοποθετούμε  το  μείγμα  στο  ταψί  και  ψήνουμε  σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  180  βαθμούς  για  35 – 40  λεπτά.

Σιροπιάζουμε  το  γλυκό  μας  (ζεστό  γλυκό, χλιαρό  σιρόπι)

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με την namelaka, το παγωτό μαστίχα και το βύσσινο.

Καλή απόλαυση!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βραστό μοσχαράκι με χειμωνιάτικα λαχανικά

Σουτζουκάκια παραδοσιακά