Like us and Subscribe on youtube

Καραμελωμένη πανσέτα με σουκρούτ κόκκινου λάχανου και πουρέ ξινόμηλου


Καραμελωμένη πανσέτα με σουκρούτ κόκκινου λάχανου και πουρέ ξινόμηλου
Υλικά για 2 άτομα

Για την πανσέτα
460 γρ. χοιρινή πανσέτα
1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι, πιπέρι
20 ml έ.π. ελαιόλαδο

Για το σουκρούτ
500 γρ. κόκκινο λάχανο
50 γρ. κόκκινα μικρά κρεμμύδια
90 γρ. έ.π. ελαιόλαδο
400 ml κόκκινο ξηρό κρασί
100 ml μέλι θυμαρίσιο
αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ ξινόμηλου
3 πράσινα μήλα
120 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πανσέτα: Καθαρίζουμε από τα περιττά λίπη την πανσέτα και της δίνουμε ένα όμορφο παραλληλόγραμμο σχήμα (σαν τουβλάκι). Χαράζουμε την εξωτερική επιφάνεια με μυτερό μαχαίρι. Την αλείφουμε με το το ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ανακατέψει αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο και σκόρδο. Βάζουμε σε ταψί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160C για 1 ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 10-15 λεπτά, να ροδίσει όμορφα.

Σουκρούτ: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και τα κόκκινα κρεμμύδια. Τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσουν και μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνοντας τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Πουρές ξινόμηλου: Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με τα υπόλιπα υλικά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα περνάμε στο μίξερ ζεστά μαζί με το 1/3 των υγρών από την κατσαρόλα κα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πουρές.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ