Κοτόπουλο γεμιστό με κατίκι, κάππαρη, βασιλικό και σάλτσα κόκκινης πιπεριάς


Φτιάξτε ένα γευστικότατο πιάτο, δίνοντας άλλη διάσταση στο λευκό και ουδέτερο κρέας του κοτόπουλου!
Η κάππαρη και το κατίκι, δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση, ενώ η σάλτσα κόκκινης πιπεριάς απογειώνει το πιάτο μας!

Υλικά:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

250γρ. κατίκι

2 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα

2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη (ξαρμυρισμένη)

2 φύλλα βασιλικού ψιλοκομένα
Λίγο βούτυρο

Αλάτι - πιπέρι

για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς:
3 πιπεριές Φλωρίνης
60ml ελαιόλαδο
20ml ξύδι βαλσαμικό

Εκτέλεση: 

Ανοίγουμε τα φιλέτα, τα χτυπάμε ελαφρώς για να γίνουν λεπτές φέτες και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε το κατίκι με τα ασπράδια αυγών, την κάππαρη και το βασιλικό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Μοιράζουμε το μείγμα μας στα δύο φιλέτα κοτόπουλου. 
Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολό και τα τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο, σαν καραμέλα, διπλώνοντας τις άκρες.  
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, για 20 λεπτά.


Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: 
Ψήνουμε τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε. 
Βάζουμε τις ψημένες και ξεφλουδισμένες πιπεριές σε μούλτι με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύδι και τα χτυπάμε όλα μαζί.



Βγάζουμε τα φιλέτα μας από το αλουμινόχαρτο και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Για το σερβίρισμα:

Κόβουμε τα ρολά σε φέτες και σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και μια κορυφή από βασιλικό.
Μπορούμε να προσθέσουμε γαρνιτούρα της αρεσκείας μας, π.χ. πουρέ πατάτας, ρύζι, ζυμαρικά βουτύρου ή σαλάτα.



Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας αρωματισμένη με εστραγκόν και κάπαρη

TIPS & TRICKS: Η προετοιμασία είναι το παν!