Like us and Subscribe on youtube

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ

 
Ένα απλό, αλλά σοφιστικέ πιάτο για το οικογενειακό ή για το επίσημο τραπέζι.
Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και το υπέροχο άρωμα λεμονιού που απογειώνει τη γεύση!

ΥΛΙΚΑ
Φετουτσίνι 500γρ.
Καπνιστός σολομός 100γρ.
Σκόρδο 1 σκελίδα
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1(μικρό)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Βότκα 50ml
Πάστα ντομάτας ½ κουτ. γλυκού
Άνηθος ψιλοκομμένος 2 κουτ. γλυκού
Κρέμα γάλακτος 35% 300ml
Βούτυρο 40γρ.
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φετουτσίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό.
Σε ένα χαμηλό κατσαρολάκι, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, με το βούτυρο.
Σβήνουμε με τη βότκα και προσθέτουμε 100ml νερό, από τα ζυμαρικά μας.
Διαλύουμε την πάστα ντομάτας μέσα στο νερό και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε μικρά κομματάκια και τα ζυμαρικά μας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια κουτάλα.
Μόλις δέσει ελαφρώς η σάλτσα μας, προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ