Like us and Subscribe on youtube

Παραδοσιακές κουκουβάγιες


Παραδοσιακή, αυθεντική συνταγή για τον Κρητικό ντάκο.
Εύκολο, γρήγορο, χορταστικό και γευστικότατο το σημερινό μας πιάτο, μα αυθεντική γεύση Μεσογείου και άρωμα Ελλάδας!

Υλικά για 4 ντάκους:

4 τεμ. "κουκουβάγιες" (κριθαροκουλούρες), σπασμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 τεμ. μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
200ml. ελαιόλαδο
200γρ. ξινομυζήθρα κρητική, χοντροθρυμματισμένη
20 αλατσοελιές (Οι αλατσοελιές ή ψιλολιές είναι μικρές, σταφιδιασμένες και αλατισμένες ελιές)
15 γρ. ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ και από πάνω βάζουμε την ξινομυζήθρα και τις ελιές.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ