Like us and Subscribe on youtube

Crystal Waters: Οι καλύτερες γεύσεις του καλοκαιριού

lefkadapress.gr

Η κουζίνα του θυμίζει χειρουργείο. Τα πάντα είναι τακτοποιημένα και τα μαχαίρια ακονίζονται… Το Crystal Waters φέτος αποφάσισε να κάνει τη διαφορά… Γεύσεις μοναδικές σε ένα περιβάλλον με καλοκαιρινή αύρα και υψηλές προδιαγραφές…



Μόλις άνοιξε το εστιατόριο του συγκροτήματος είχαμε την τύχη να μαγειρέψει για εμάς ο πολυτάλαντος σεφ , Παναγιώτης Μουτσόπουλος. Και χαρήκαμε όταν μάθαμε ότι είναι ανοιχτό για τους πάντες και όχι μόνο για τους πελάτες του Crystal Waters.. Σε ένα χώρο ιδιαίτερα προσεγμένο μπορεί κάποιος να δοκιμάσει μοναδικές γεύσεις, να ανακαλύψει ετικέτες κρασιών από μία προσεγμένη λίστα και να περάσει ένα διαφορετικό και αξέχαστο καλοκαιρινό βράδυ. Να δοκιμάσει επίσης προσεγμένο πρωινό και να χαλαρώσει μετά το μπάνιο του με ένα ελαφρύ μεσημεριανό.
Ο σεφ έχει οργανώσει τα πάντα… Μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων εργάζεται συντονισμένα για ένα άψογο πρωινό στους πελάτες και επισκέπτες του συγκροτήματος, για ένα μοναδικό γεύμα και ένα δείπνο …που απογειώνει… Έχοντας περάσει από βραβευμένα εστιατόρια , όπως είναι το Hytra, το Balthazar, το Rock & Roll τις κουζίνες του Astir Palace, του Electra Palace αλλά και τα Kitchen Bar, γνωρίζει πολύ καλά πως θα εξυπηρετήσει έναν απαιτητικό πελάτη και πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις στις λεπτομέρειες. Το Crystal Waters, ένα μοναδικό συγκρότημα στη Νικιάνα που ξεκίνησε πέρυσι τη λειτουργία του, είναι γι αυτό μια μεγάλη πρόκληση. Έχει στηθεί ένας υπέροχος χώρος για πρωινό και γεύμα και ένας άλλος για τους βραδινούς επισκέπτες με ανάλογο μενού.

Απλές, καθαρές γεύσεις που τις απογειώνει η υψηλών προδιαγραφών πρώτη ύλη. Αυτό είναι το μυστικό του σεφ που δημιουργεί λεπτές γεύσεις και αποκτά από την πρώτη κιόλας εμπειρία φανατικούς πελάτες. «Η φιλοσοφία μας γι αυτό το αποτέλεσμα είναι απλή. Σεβασμός στην πρώτη ύλη», θα μας πει ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος , λίγο πριν μπει στην κουζίνα για να φτιάξει ένα υπέροχο φιλέτο με πουρέ και al dente λαχανικά που κρατούν τη φρεσκάδα τους κάνοντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώματα. «Πετυχημένο αποτέλεσμα στην κουζίνα δημιουργούν τα καθαρά και όχι τα πολύπλοκα υλικά. Όσο πιο ξεκάθαρες γεύσεις έχουμε στο πιάτο τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στον πελάτη μας. Και φυσικά έχει μεγάλη σημασία η τοπική πρώτη ύλη. Να χρησιμοποιούμε υλικά από τον τόπο που βρισκόμαστε στην υψηλότερη ποιότητα και στην σωστή εποχή τους. Το προϊόν δηλαδή που θα πάρουμε είτε από τη θάλασσα, είτε από τη γη να είναι στη καλύτερη του στιγμή.», θα συμπληρώσει. Μπήκαμε στο πειρασμό να τον ρωτήσουμε για το ποιο λευκαδίτικο υλικό του αρέσει περισσότερο: « Μου αρέσουν πολύ τα παστέλια , οι μάντολες και προσπαθούμε να εντάξουμε αυτά τα υλικά στα γλυκά μας. Μας αρέσει πολύ και η λαδόπιτα , το παραδοσιακό γλυκό της Λευκάδας .Στο εστιατόριό μας τιμούμε την παραδοσιακή λαδόπιτα με το δικό μας τρόπο. Φυσικά λατρεύω το αυγοτάραχο που η Λευκάδα είχε και έχει σε υψηλή ποιότητα, τις φακές Εγκλουβής για υπέροχες σαλάτες και φυσικά τα φρέσκα ψάρια και τα κρέατα της περιοχής. Θέλουμε ο φιλοξενούμενος μας να καταλάβει τις ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου που επισκέπτεται».
Έτσι λοιπόν ο πελάτης του ξενοδοχείου αλλά και ο επισκέπτης που θα επιλέξει το εστιατόριο του Crystal Waters για το βράδυ θα δοκιμάσει ένα μεσογειακό μενού πολύ κοντά στις τοπικές συνταγές με ψαγμένη λίστα κρασιών και ανάλογο περιβάλλον. Το μεσημεριανό , που επίσης μπορεί να απολαύσει κάθε επισκέπτης του συγκροτήματος είναι πιο casual, όπως τονίζει ο σεφ, ελαφρύ με πολλά σνακ ,μια και φιλοξενείται και στο χώρο της πισίνας … Ο σεφ λίγο πριν ετοιμάσει το ζουμερό φιλέτο του μας εκμυστηρεύθηκε το πιάτο που τον χαρακτηρίζει. «Είναι σίγουρα το κριθαρώτο με τον αστακό καθώς και ένα λαβράκι με δενδρολίβανο που συνοδεύεται από κριθαράκι με αυγοτάραχο. Θα σας πω βέβαια και για τη σαλάτα με φακές Εγκλουβής και καπνιστό χέλι»…
Εμείς να συμπληρώσουμε ότι πρόκειται πραγματικά για τη γευστική έκπληξη του καλοκαιριού στην Λευκάδα που μπορούμε όλοι να απολαύσουμε από το πρωί μέχρι το δείπνο μας σε διαφορετικούς χώρους, προσεγμένους με κάθε λεπτομέρεια και επαγγελματίες που φροντίζουν διακριτικά τον επισκέπτη από τη στιγμή που θα φτάσει στο Crystal Waters μέχρι …την επιστροφή του και πάλι…

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ