Like us and Subscribe on youtube

Μοσχάρι κοκκινιστό με κυδώνια


Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι αναμφίβολα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα που συναντάμε στο ελληνικό τραπέζι. Εμείς στη σημερινή συνταγή το συνδυάζουμε με κυδώνια βασισμένοι στην παραδοσιακή σμυρνέικη συνταγή για το "κυδωνάτο μοσχάρι".
Κλασσικό, παραδοσιακό, πεντανόστιμο!
Υλικά για 4 άτομα
1κ. ελιά μόσχου κομμένη σε κύβους 5εκ
1κ. κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
50γρ. πάστα ντομάτα
300ml. χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
15γρ. ζάχαρη καστανή
5γρ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
3τεμ. κέδρος σε κόκκους (προαιρετικά)
1,5l. ζωμός μόσχου (1 κύβος)
1 φύλλο δάφνης
5γρ. αλάτι
3γρ. πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά από όλες τις πλευρές με χαρτί κουζίνας. Αυτό το κάνουμε για να ροδίσει καλά το κρέας κατά το σοτάρισμα και να νοστιμίσει.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε το ζωμό μόσχου, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το κέδρο, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις κοχλάσουν καλά τα υγρά, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30- 35 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυδώνια με την καστανή ζάχαρη. Ταχτοποιούμε τις φέτες το κυδώνι ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας, να μαλακώσουν τα κυδωνια και να μείνει το φαγητό με χυλωμένη την σάλτσα.
Κατά την διάρκεια το μαγειρέματος παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ζεστό νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα, για να μην χαλάσει η όψη του, αλλά σείουμε , οπότε χρειαστεί την κατσαρόλα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ