Είναι μια ωμή παρασκευή, δεν μαγειρεύεται, άρα τα φρέσκα, καλά και ώριμα υλικά είναι το παν. Τρώγεται φρέσκο.
Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος στην κουζίνα του, ιδίως αν προτιμά να τρέφεται υγιεινά.
Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος στην κουζίνα του, ιδίως αν προτιμά να τρέφεται υγιεινά.
Υλικά για 2 άτομα
300γρ. καθαρισμένα ώριμα αβοκάντο
15γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
50γρ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
1-2 εκατοστά ψιλοκομμένη πιπεριά τσιλι
20ml. ελαιόλαδο
15 -20ml. λάιμ
3-5γρ. αλάτι
30γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα καθαρισμένα αβοκάντο και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι στο επίπεδο που επιθυμούμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά έκτος της ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους.
Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα ανακατεύοντας ελαφρώς και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
300γρ. καθαρισμένα ώριμα αβοκάντο
15γρ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
50γρ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
1-2 εκατοστά ψιλοκομμένη πιπεριά τσιλι
20ml. ελαιόλαδο
15 -20ml. λάιμ
3-5γρ. αλάτι
30γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα καθαρισμένα αβοκάντο και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι στο επίπεδο που επιθυμούμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά έκτος της ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους.
Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα ανακατεύοντας ελαφρώς και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου