Like us and Subscribe on youtube

Σούπα κολοκύθας με σέλερι, πατάτα και μπαχαρικά

 
Οι βελουτέ σούπες ανοίγουν εντυπωσιακά ένα επίσημο τραπέζι και η κολοκύθα είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά της! Ας την απολαύσουμε:

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη, καθαρισμένη από σπόρους και φλοιό, κομμένη σε κύβους μέτριου μεγέθους.
1 πράσο μέτριο (μόνο το λευκό μέρος).
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα.
2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένο.
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα.
100ml ελαιόλαδο.
50γρ. βούτυρο.
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο.
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
1,5lit νερό ή ζωμό κοτόπουλου.
300γρ. γιαούρτι στραγγισό (προαιρετικά).
Αλάτι, Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια, το πράσο και το σέλερι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό μας και σιγοβράζουμε για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα μας και αλατοπιπερώνουμε.
Πολτοποιούμε τη σούπα μας με ένα ραβδομπλέντερ ή σε ένα μπλέντερ σε δόσεις και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, το κύμινο και το μοσχοκάρυδο, αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση ακόμα και ελέγχουμε την πυκνότητά της.
Αν δεν είναι αρκετά πηχτή ακόμη, την αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να αποκτήσει τη βελούδινη υφή που επιθυμούμε.
Σερβίρουμε σε μπωλ και προσθέτουμε στο κέντρο του πιάτου μια κοφτή κουταλιά από το γιαούρτι μας. Πασπαλίζουμε με λίγο σχινόπρασο και το πιάτο μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ