Like us and Subscribe on youtube

Κροκέτα φάβας με ξινoκρεμα και μαρμελάδα ντομάτας



Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO 
 
Η παρεξηγημένη φάβα τα τελευταία χρόνια έγινε της μόδας, την βρίσκουμε πλέον παντού σε πολύ καλά εστιατόρια μέχρι και σε μεζεδοπωλεία, σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές.
Εδώ, σας προτείνουμε κροκέτες από φάβα! Θα εντυπωσιαστείτε από το γευστικότατο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Υλικά για τον πουρέ φάβας
1 κιλό φάβα
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο μέτριο
1 πράσο, το λευκό μέρος
3 λίτρα νερό

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη φάβα και μόλις πάρει βράση την ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Περνάμε τη φάβα από μούλτι και στη συνέχεια από τη σήτα. Τοποθετούμε μια μεμβράνη στην επιφάνεια της φάβας και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κροκέτα
1 κ. πουρές φάβας
150 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
30 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
5 γρ. πάπρικα
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να πλάσουμε ευκολότερα τις κροκέτες.

Πανάρουμε και τηγανίζουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες)

Για τη μαρμελάδα ντομάτας
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
450 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μπούκοβο
20 ml χυμός λεμόνι
5 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και τον βασιλικό, σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά κατά το ένα τρίτο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον βασιλικό.

Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ