Like us and Subscribe on youtube

Πατατοκροκέτες με Μετσοβόνε, απάκι και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης


Γεύση Ελλάδας έχει η πατατοκροκέτα μας!
Απάκι από την Κρήτη, τυρί μετσοβόνε από το Μέτσοβο και πιπεριά από τη Φλώρινα δένουν με την πατάτα σε ένα τραγανό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα και χαϊδεύουν τον ουρανίσκο μας!

Το Μετσοβόνε είναι ημίσκληρο, καπνιστό τυρί που προέρχεται από το Μέτσοβο, απ' όπου πήρε και το όνομά του. Είναι πεντανόστιμο και η φήμη του κυκλοφορεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το απάκι, είναι από τα πιο εκλεκτά αλλαντικά, είναι νόστιμο, αρωματικό και απολαυστικό. Με τη χαρακτηριστική καπνιστή γεύση έχει κερδίσει τις καρδιές και τους ουρανίσκους μας.
Η πιπεριά Φλωρίνης είναι η ποικιλία κόκκινης πιπεριάς η οποία καλλιεργείται στη Μακεδονία. Είναι παχύσαρκη με γλυκιά γεύση.

Υλικά
1 κ. πατάτες
60 γρ. κρεμμύδι σοταρισμένο
2 κρόκοι αυγών
80 γρ. Μετσοβόνε τριμμένο
100 γρ. απάκι κομμένο σε κυβάκια
10 γρ. μαϊντανός
10 γρ. τσάιβς
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Αφήνουμε σε μπολ μέχρι να κρυώσει αρκετά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Πανάρουμε και τηγανίζουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες).

Για τη σάλτσα πιπεριά Φλωρίνης
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
20 γρ. σκόρδο
30 ml κρασί λευκό
100 γρ. ζωμός λαχανικών
450 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
1 φύλλο δάφνης
2 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ