Like us and Subscribe on youtube

Κροκέτα μπριάμ με ντιπ από ανεβατό Γρεβενών


Το μπριάμ, είναι από τα αγαπημένα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας!
Εδώ, το εξελίσουμε σε τραγανή κροκέτα, που συνοδευόμενη από το δροσερό ντιπ που προτείνουμε, θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά
40 γρ. πράσο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο
500 γρ. κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
500 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
500 γρ. πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
40 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
20 γρ. τσάιβς
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε να δώσουμε στην κροκέτα. Πανάρουμε και τηγανίζουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες).

Ντιπ από ανεβατό Γρεβενών
Υλικά
300 γρ. ανεβατό
50 γρ. γιαούρτι
100 γρ. ανθότυρο
25 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε τις κροκέτες και συνοδεύουμε με το ντιπ.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ