Like us and Subscribe on youtube

Κεφτεδάκια από φακές. Διαιτητικά και θρεπτικά!

Οι φακές έχουν θερμιδική αξία σχετικά χαμηλή ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Γενικά, αποτελούν θαυμάσια επιλογή σε όποια δίαιτα και αν ακολουθείτε, κάνοντας καλό στο σώμα.
Ακόμα και όταν νηστεύουμε, δεν είναι ανάγκη να μας λείψουν τα κεφτεδάκια, αφού εδώ σας προτείνουμε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με τις φακές!
Συνδυάστε τις με μυρωδικά και φτιάξτε λαχταριστούς κεφτέδες, που θα τους λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ
- 1 τέταρτο φακές
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γλ. κοφτό κύμινο ή και λιγότερο
- Μισό κ.γλ. τσίλι σκόνη
- Αλεύρι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε. Ζυμώνουμε τις φακές, με το κρεμμύδι, σκόρδο, αλεύρι, μπέικιν και τα μπαχαρικά. Βάζουμε το μίγμα για ένα μισάωρο στο ψυγείο και μετά πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και είναι έτοιμα!

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ