Like us and Subscribe on youtube

Κροκέτα από φασόλι Πρεσπών με καπνιστό χέλι, μαρμελάδα ντομάτας και γιαούρτι αρωματισμένο με καπνιστή πάπρικα

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ντελικάτη γεύση, με πρωτότυπο συνδυασμό υλικών θα χαϊδέψει ευγενικά τον ουρανίσκο σας και θα εντυπωσιάσετε για μια ακόμη φορά!


Υλικά για τον πουρέ από φασόλι
1 κ. λευκά φασόλια
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσο
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για ένα 24ωρο. Στραγγίζουμε, βάζουμε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια. Στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα λαχανικά και χτυπάμε στο μούλτι να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ, τον καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη γέμιση

Υλικά
1 κ. πουρές φασολιού
400 γρ. χέλι καπνιστό χέλι
240 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
30 γρ. ψιλοκομμένο τσίλι
10 γρ. τριμμένο σκόρδο
5 γρ. κύμινο
2 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
10 ml λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε το χέλι στο μούλτι να γίνει πουρές και ανακατεύομε με τον πουρέ φασολιού και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλάθουμε, πανάρουμε και τηγανίζουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες).


Για το καπνιστό γιαούρτι
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και 15 γρ. καπνιστή πάπρικα.

Μαρμελάδα ντομάτας
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
450 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μπούκοβο
20 ml χυμός λεμονιού
5 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα τοποθετούμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το μπούκοβο. Σιγοβράζουμε έως ότου απορροφηθούν αρκετά υγρά .Μόλις δέσει προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον βασιλικό.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας.


Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ