Like us and Subscribe on youtube

Κατσικίσιο μπούτι ψητό στο φούρνο με baby πατάτες

Ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι σας, μια κατεξοχήν ελληνική γεύση.

 Κατσικίσιο  μπούτι  ψητό  στο  φούρνο  με  baby  πατάτες


ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ  4  ΑΤΟΜΑ

-          1   κατσικίσιο μπούτι (1,5 με 2 κιλά)

-          2   σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες

-          2   σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-          1  φλιτζάνι λευκό κρασί

-          2  κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

-          1  κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

-          1  φλιτζάνι ελαιόλαδο

-          1  κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

-          1  κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

-          2  μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-          1,5 κιλό πατάτες baby

-          1  δαφνόφυλλο σπασμένο

-          αλάτι, πιπέρι μαύρο

-          5 γραμ. ζάχαρη

-          3 γραμ. γαρύφαλλο τριμμένο

-          5 γραμ. κανέλλα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, τη δάφνη, το κρασί, το ξύδι και το κρεμμύδι.  

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε καλά με το μείγμα που έχουμε φτιάξει στο μπολ. 

Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, αναμειγνύοντας τουλάχιστον μία φορά ακόμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Καθαρίζουμε τις baby πατάτες και τις βάζουμε σε ένα  ταψί. Προσθέτουμε  το  λάδι, το  ψιλοκομμένο  σκόρδο, την  ρίγανη,  αλατοπιπερώνουμε  και  ανακατεύουμε  καλά. Τοποθετούμε  το  κρέας  επάνω  στις  πατάτες και το  περιχύνουμε με  τα  μισά  από  τα  υγρά  που  έχουμε  στο  μπολ  με  την  μαρινάδα  μας.  (Κρατάμε την υπόλοιπη μαρινάδα)  Συμπληρώνουμε  με  νερό  μέχρι  να  σκεπάσουμε  τις  πατάτες.

Σκεπάζουμε  το  ταψί  μας  με  μια  βρεγμένη  λαδόκολλα  και  από  πάνω  από  αυτήν  με  ένα  αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε  για  1  ώρα  και  30  λεπτά   σκεπασμένο. Κατόπιν, το   ανοίγουμε, αλείφουμε  με  ένα  πινελάκι  το  κρέας  με  τα  υπόλοιπα  υγρά  της  μαρινάδας    και  συνεχίζουμε  το   ψήσιμο  για  τουλάχιστον  1  ώρα  ακόμα  και  αλείφοντας  το  κρέας  ανά  μισάωρο.

Το  βγάζουμε  από  τον  φούρνο  αφού  έχει  συμπληρώσει  τις  δυόμιση  ώρες  και  έχει  ροδίσει  αρκετά.

Καλή όρεξη!

Παναγιώτης Μουτσόπουλος 

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ