Like us and Subscribe on youtube

Αρακάς λαδερός

 

Ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας για το φρέσκο αρακά. Όποτε και να τον μαγειρέψετε όμως, είναι γλυκός και τρυφερός, δένει καταπληκτικά με τον άνηθο, τις πατάτες και τα καρότα.


Και όταν μαγειρεύονται μαζί, κάνουν ένα από τα νοστιμότερα ελληνικά φαγητά! Ιδανικό πιάτο για μια ημέρα χορτοφαγίας και αποτοξίνωσης.

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό Αρακάς
6 τεμ. Φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο και λίγο από το τρυφερό πράσινο)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 -3 μέτριες πατάτες σε κυβάκια των 2 -3 εκ.
2 μέτρια καρότα σε κυβάκια των 2εκ.
2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια των 2 – 3 εκ.
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
200ml ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 80ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2- 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε 600μl ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πατάτες και τα καρότα και να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Έπειτα προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βρασμό για άλλα 5 λεπτά.
Στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ενωθούν τα αρώματα. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ