Like us and Subscribe on youtube

Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια

 
Ένα υπέροχο οικογενειακό φαγητό, ιδανικό για το Κυριακάτικο, αλλά και το καθημερινό τραπέζι σας.
Αν μπορέσετε, μάλιστα, να βρείτε χωριάτικο κόκορα έχει άλλη νοστιμιά!

Δοκιμάστε το:

Υλικά για 4 άτομα
1 κόκορας κομμένος σε 8 κομμάτια
100ml ελαιόλαδο
200γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελ. σκόρδο σπασμένες
800γρ. κονκασέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1lt ζωμός κότας
500γρ. μακαρόνι χοντρό
1κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός
4 κόκκους μπαχάρι
½ ξυλάκι κανέλα
150γρ.τριμμένη ξερή μυζήθρα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μερίδες του κόκορα. Σε μια ρηχή και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις μερίδες του πουλερικού και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν . Προσθέτουμε στα κενά του σκεύους τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα περίπου 3 λεπτά, προσέχοντας να μη μαυρίσει το σκόρδο γιατί θα πικρίσει.
Ρίχνουμε την κονκασέ και τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια από το στήθος που θα έχουν ήδη μαλακώσει καλά, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα μπούτια για άλλα 30 λεπτά ακόμα πάντα σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και το ψαχνό να ξεκολλά εύκολα από τα κόκαλο. Βγάζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια στην πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Τα μαγειρεύουμε για άλλα 2 -3 λεπτά, μέχρι να τραβήξουν ένα μέρος από την σάλτσα, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ζωμό ή νερό.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα, τον κόκορα και πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ