Like us and Subscribe on youtube

Βίδες με σάλτσα ντομάτας, τόνο και αντσούγιες


Ένα καλοκαιρινό πιάτο με πλούσια θαλασσινά αρώματα!
Τα ζυμαρικά με τόνο και ντομάτα είναι ένα νόστιμο πιάτο, με μια σάλτσα από ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα, τόνο, αντζούγιες, ελιές και κάπαρη.
Ένα πιάτο ελαφρύ, εύκολο και γρήγορο!

Υλικά για 4 άτομα
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
180ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 φιλέτα αντσούγιας
1 κουτ. γλυκού κοφτό, ξερό θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι, στραγγισμένη
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
80γρ. ελιές σε ροδέλες
½ ματσάκι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
500γρ. βίδες

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα (10 λεπτά περίπου), προσθέτουμε τον τόνο και την αντσούγια. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Βράζουμε τις βίδες για 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι γράφει η συσκευασία τους, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, την κάππαρη, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ