Like us and Subscribe on youtube

Φρικασέ μανιταριών

Το γνωστό σε όλους μας φρικασέ, το φτιάχνουμε σήμερα με μανιτάρια, φρέσκα υλικά και έντονα αρώματα, νόστιμο, εύκολο και θρεπτικό.
Όταν θέλουμε να αποφύγουμε το κρέας είναι ιδανική λύση για ένα λαδερό φαγητό.
Τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας, και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό, αφού από τα μανιτάρια θα έχουμε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, χωρίς χοληστερίνη και πιο θρεπτικό με το σπανάκι του.

Υλικά:
100ml. ελαιόλαδο
500γρ. μανιτάρια λευκά σκουπισμένα με ένα βρεγμένο πανάκι και κομμένα σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
100ml ζωμό μοσχάρι
100ml λευκό ξηρό κρασί
1κ.γλ. θυμάρι ξερό
1κ.γλ. τσάιβς ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μαλακώσουν, πετάμε την σκελίδα του σκόρδου και δυναμώνουμε την φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί λίγο το σπανάκι και ρίχνουμε και το ζωμό μοσχάρι.
Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει ο ζωμός, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το τσάιβς και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ