Υψηλής διατροφικής αξίας σαλάτα, δροσιστική και χορταστική, μπορεί να αποτελέσει και το κύριο γεύμα σας.
Κινόα, αυγά ορτυκιού και τόνος, μαζί με τα λαχανικά μας, απογειώνουν τη θρεπτική αξία της νισουάζ μας, ενώ με το dressing μας, τονίζουμε την ιδιαίτερη γεύση της.
Για την κινόα
200 γρ. Μαύρη κινόα
1 lt. Νερό
1 τεμ. Δάφνη
5 γρ. Αλάτι
Κινόα, αυγά ορτυκιού και τόνος, μαζί με τα λαχανικά μας, απογειώνουν τη θρεπτική αξία της νισουάζ μας, ενώ με το dressing μας, τονίζουμε την ιδιαίτερη γεύση της.
Για την κινόα
200 γρ. Μαύρη κινόα
1 lt. Νερό
1 τεμ. Δάφνη
5 γρ. Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα για 12 λεπτά και την παγώνουμε σε κρύο νερό.
Για τα βραστά λαχανικά
100 γρ. Φασολάκια λεπτά
1 τεμ. Πατάτα baby
50γρ. Μπρόκολο
1l. Νερό
5 γρ. Αλάτι
Βράζουμε την κινόα για 12 λεπτά και την παγώνουμε σε κρύο νερό.
Για τα βραστά λαχανικά
100 γρ. Φασολάκια λεπτά
1 τεμ. Πατάτα baby
50γρ. Μπρόκολο
1l. Νερό
5 γρ. Αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
Για τα αυγά ορτυκιού
Βράζουμε τα αυγά ορτυκιού 3 λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
Για τον τόνο
80 γρ. Τόνος
Βράζουμε τα λαχανικά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
Για τα αυγά ορτυκιού
Βράζουμε τα αυγά ορτυκιού 3 λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
Για τον τόνο
80 γρ. Τόνος
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τον τόνο και τον ψήνουμε σε στεγνό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Κόβουμε το κομμάτι στην μέση.
Για το dressing
210 ml. Λεμόνι
40 – 60 γρ. Μέλι
60 γρ. Μουστάρδα
10 γρ. Σκόρδο
360 ml. Ελαιόλαδο
30 γρ. Τσάιβς
6 γρ. Αλάτι
2 γρ. Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπλεντεράκι τα στερεά υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει το dressing.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Αλατοπιπερώνουμε τον τόνο και τον ψήνουμε σε στεγνό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Κόβουμε το κομμάτι στην μέση.
Για το dressing
210 ml. Λεμόνι
40 – 60 γρ. Μέλι
60 γρ. Μουστάρδα
10 γρ. Σκόρδο
360 ml. Ελαιόλαδο
30 γρ. Τσάιβς
6 γρ. Αλάτι
2 γρ. Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπλεντεράκι τα στερεά υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να δέσει το dressing.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου