Πέννες με σπανάκι, σέσκουλα και φέτα


Το σπανάκι είναι μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες A,B,C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ. 
Μπορεί τα παιδιά να μην το προτιμούν, το έχουν όμως ανάγκη και εδώ σας προτείνουμε να τους το σερβίρετε με ζυμαρικά, που είναι ένα από τα αγαπημένα τους φαγητά.  
Ένα πιάτο θρεπτικό, δυναμωτικό και με τέτοιο συνδυασμό γεύσεων, που σίγουρα θα αγαπήσουν! 

Δείτε τη συνταγή:



Υλικά για 4 άτομα
500γρ. πέννες
2 μάτσα σέσκουλα, καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο «ζαράκι»
4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
½  μάτσο  άνηθο ψιλοκομμένο
200γρ πικάντικη φέτα χοντροθρυμματισμένη
100ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και, αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε για 5 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 
Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. 
Ρίχνουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε τη  κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να αχνιστούν για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
Προσθέτουμε τον άνηθο και 500ml νερό, ανακατεύοντας απαλά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. 
Ρίχνουμε τις μισοβρασμένες πέννες και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας και μαγειρεύοντας για 10 λεπτά ακόμα. 
Προσθέτουμε τη φέτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύροντάς την από τη φωτιά. 
Αφήνουμε  το  φαγητό  να  σταθεί  για  περίπου  10  λεπτά και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Cheesecake «χωριάτικη σαλάτα»

Ραβανί, namelaka λευκής σοκολάτας, παγωτό μαστίχα με κόκκινο πιπέρι και βύσσινο