Like us and Subscribe on youtube

Ψαρονέφρι πρασοσέλινο


Το χοιρινό πρασοσέλινο είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό, που εδώ το κάνουμε και light, χρησιμοποιώντας το ψαρονέφρι, αντί άλλου κομματιού χοιρινού.
Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα:

4 τεμ. ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
4 πράσα (το λευκό μέρος σε λεπτές ροδέλες)
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
½ μάτσο σέλινο (όχι τα πολύ χοντρά κλωνάρια)
1 φύλλο δάφνης
1 μικρή σελινόριζα
½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
100ml. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Μόλις ροδίσουν αρκετά, τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελάχιστο ελαιόλαδο και στα υγρά που θα βγάλουν αυτά. Κάθε φορά που πάνε να κολλήσουν, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 50ml) και ανακατεύουμε. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 6 λεπτά το λιγότερο.
Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το σέλινο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1l ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το κρέας και το ξύσμα του λεμονιού.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με δύο κουταλιές της σούπας ζωμό από την κατσαρόλα και ενσωματώνουμε το μείγμα στη μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό από την κατσαρόλα στο αυγολέμονο.
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό μας, ανακινούμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις για να πάει παντού και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ