Νόστιμο, γρήγορο και πολύ χορταστικό πιάτο για κάθε στιγμή της ημέρας.
Πλούσιo σε πρωτεΐνη και ενέργεια και πάνω από όλα πολύ πολύ νόστιμo!
Είναι πιο νόστιμo από την ομελέτα γιατί με αυτήν την τεχνική μαγειρέματος τα αυγά γίνονται πιο ζουμερά και γευστικά.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα
12 αυγά
200ml. κρέμα γάλακτος
80γρ. βούτυρο αγελαδινό
½ μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
250γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε ζαράκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θα χρειαστούμε 5 λεπτά για να ψηθεί.
Το μείγμα θα πρέπει να είναι σε μικρά ακανόνιστα, ζουμερά κομμάτια. Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, σκορπίζουμε και τον καπνιστό σολομό και φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου