Like us and Subscribe on youtube

Μοσχαρίσιο φιλέτο με κοκκάρια και πολίτικα αρωματικά


Ζουμερό, χορταστικό και αρωματικό το φιλέτο που σας προτείνουμε, είναι ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσετε!
Ιδιαίτερη γεύση, πλούσια αρώματα, απλά, πεντανόστιμο!
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες από μοσχαρίσιο φιλέτο, 180 – 200γρ η καθεμιά
100ml. ελαιόλαδο
10 μικρά κρεμμύδια στιφάδου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:
100ml. ελαιόλαδο
20γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
5γρ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
400 ml. κόκκινο κρασί
400 ml. Μαυροδάφνη
400 ml. ζωμός κρέατος
3γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλα

Για τον ζωμό:

3 – 4 κόκκαλα από μοσχάρι
1 ξερό κρεμμύδι σε 4 κομμάτια
2 φύλλα δάφνης
2 καρότα μέτρια σε φέτες
1 πράσο σε ροδέλες
4 l. νερό

Εκτέλεση
Ζωμός κρέατος:

Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με τα κόκκαλα και το κρύο νερό, βράζουμε, ξαφρίζουμε το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 2 ώρες και προσθέτουμε στη συνέχεια τα λαχανικά και τη δάφνη.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1,5 ώρα επιπλέον.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ώστε να παγώσει στην επιφάνεια το λίπος, το οποίο θα αφαιρέσουμε μετά.

Σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά για τη σάλτσα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μείνει 1/3 από τα υγρά. Σουρώνουμε τη σάλτσα και απομακρύνουμε τα μπαχαρικά.

Φιλέτα:
Παράλληλα, με τη σάλτσα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κοκκάρια για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα μπολάκι στην άκρη.
Ρίχνουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και τα αφήνουμε 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά, ανάλογα με το γούστο μας.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
Ρίχνουμε τα κοκκάρια στο τηγάνι, τα περιχύνουμε με την σάλτσα. Δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα με τα κοκκάρια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή ρύζι.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ