Like us and Subscribe on youtube

Μαγειρίτσα κοκκινιστή



 
Μαγειρίτσα εορταστική, κοκκινιστή για την Ανάσταση! Είναι εξαιρετικά νόστιμη!
Καλή Ανάσταση!

Υλικά για 4 άτομα
1 κεφαλάκι αρνίσιο (μαζί με το σβέρκο)
1 αρνίσια συκωταριά (από αρνάκι γάλακτος) μαζί με τα εντεράκια
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Βράζετε το κεφαλάκι σε μπόλικο νερό, ξαφρίζοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κρατάτε στην άκρη το ζωμό του.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, ζεματάτε τη συκωταριά και τα εντεράκια για περίπου 10 – 12 λεπτά. Ύστερα στραγγίζετε τη συκωταριά και την κόβετε σε ψιλά κομματάκια. Κάνετε το ίδιο και με τα εντεράκια.
Ζεσταίνετε το βούτυρο, μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομματάκια από τη συκωταριά και τα εντεράκια, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε κι αυτά για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε πρώτα τον ντοματοπολτέ (διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζωμό) και ύστερα, το μαϊντανό. Όταν η μαγειρίτσα πάρει βράση, προσθέτετε αρκετό ζωμό μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα ψιλοκομμένα εντόσθια και αφήνετε να σιγοβράσει για 50 λεπτά έως 1 ώρα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας και τη δάφνη.
Σβήνετε τη φωτιά όταν η μαγειρίτσα σας γίνει χυλωμένη, παχύρρευστη σούπα. Τη σερβίρετε ζεστή.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ