Like us and Subscribe on youtube

Αρνίσιο μπούτι με μπαχαρικά και μέντα

 
Απλότητα και ευκολία. Το αρνάκι μας σιγοψήνεται στο φούρνο, ενώ το μείγμα των μπαχαρικών μας και τα φύλλα μέντας, το απογειώνουν!

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 8 άτομα
1 μπούτι αρνίσιο (2,5κ)
2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα σαφράν
¼ κουτ. γλυκού κουρκουμά
20 φύλλα μέντας
3 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα από 3 λεμόνια
Χυμό από 1 λεμόνι
100ml ελαιόλαδο

Για το μαγείρεμα στο ταψί θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 στικς σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση
Ζητάμε από το χασάπη μας να μας ξεκοκαλίσει το μπούτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Σε ένα μούλτι ή ένα γουδί, χτυπάμε τη μέντα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, ενώ σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μια πηχτή πάστα.
Αλείφουμε το μπούτι σε όλες τις πλευρές με το μίγμα και μετά πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Το τυλίγουμε και το δένουμε κατά μήκος (κάθε δυο δάχτυλα απόσταση) με υφασμάτινο σπάγκο.
Ψήνουμε σε ταψί, όπου έχουμε βάλει ένα στρώμα από τα χοντροκομμένα λαχανικά, στα όποια έχουμε προσθέσει νερό μέχρι να τα σκεπάσει, για 2,5 - 3 ώρες περίπου, γυρνώντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, τα τελευταία 10 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, το κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών και το σερβίρουμε, ιδανικά με πατάτες, ρύζι, ακόμα και με κουσκούς.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ