Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα στο τηγάνι. Ιδανική λύση για κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο αν δεν έχετε πολύ χρόνο.
Η ζεστή πατατοσαλάτα μας είναι το τέλειο συνοδευτικό του!
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα
4 ψαρονέφρια ανοιγμένα για σνίτσελ (το ζητάμε από τον χασάπη μας)
800γρ. πατάτες baby
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά, χτυπημένα
500γρ. φρυγανιά η πανκο (τριμμένη ψίχα ψωμιού)
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30γρ. καπνιστή πάπρικα
200γρ. μαγιονέζα
50γρ. μουστάρδα
50γρ. μουστάρδα Dijon
80ml. ξύδι κόκκινο
50ml. ελαιόλαδο
15γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τις στραγγίζετε.
Κάνετε ένα μίγμα με την φρυγανιά, την παρμεζάνα και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
Αλατοπιπερώνετε καλά τα χοιρινά σνίτσελ, τα αλευρώνετε και τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό και έπειτα στο μίγμα της φρυγανιάς.
Ζεσταίνετε 1 λίτρο ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα σνίτσελ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με αρκετό απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, τις μουστάρδες, το ξύδι, το σχοινόπρασο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Περιχύνετε τις πατάτες, που πρέπει να είναι ζεστές.
Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τα σνίτσελ με την πατατοσαλάτα.
Ιδανικά μπορείτε να προσθέσετε και μια πράσινη σαλάτα τις αρεσκείας σας.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Η ζεστή πατατοσαλάτα μας είναι το τέλειο συνοδευτικό του!
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά για 4 άτομα
4 ψαρονέφρια ανοιγμένα για σνίτσελ (το ζητάμε από τον χασάπη μας)
800γρ. πατάτες baby
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά, χτυπημένα
500γρ. φρυγανιά η πανκο (τριμμένη ψίχα ψωμιού)
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
30γρ. καπνιστή πάπρικα
200γρ. μαγιονέζα
50γρ. μουστάρδα
50γρ. μουστάρδα Dijon
80ml. ξύδι κόκκινο
50ml. ελαιόλαδο
15γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τις στραγγίζετε.
Κάνετε ένα μίγμα με την φρυγανιά, την παρμεζάνα και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
Αλατοπιπερώνετε καλά τα χοιρινά σνίτσελ, τα αλευρώνετε και τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό και έπειτα στο μίγμα της φρυγανιάς.
Ζεσταίνετε 1 λίτρο ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα σνίτσελ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με αρκετό απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα, τις μουστάρδες, το ξύδι, το σχοινόπρασο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Περιχύνετε τις πατάτες, που πρέπει να είναι ζεστές.
Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τα σνίτσελ με την πατατοσαλάτα.
Ιδανικά μπορείτε να προσθέσετε και μια πράσινη σαλάτα τις αρεσκείας σας.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου