Like us and Subscribe on youtube

Κοτόσουπα με ρύζι και καρότα

 
Ελαφριά, θρεπτική και δυναμωτική!
Υγιεινή και πεντανόστιμη!
Μια βελουδένια κοτόσουπα, είναι ιδανική για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα και αυτή που σας προτείνουμε σήμερα, είναι τόσο γευστική, που θα ζητάτε κι άλλη!

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 6 άτομα

1 ολόκληρο μικρό κοτόπουλο
250γρ. Ρύζι για σούπα
6 καρότα μέτρια
150 ml. Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 πράσο μέτριο
1 δάφνη
10 κόκκους πιπέρι μαύρο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό, τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο και ξεκινάμε το βράσιμο, ξαφρίζοντάς το παράλληλα.
Μόλις τελειώσουμε το ξάφρισμα, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, το ελαιόλαδο, τα λαχανικά χοντροκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και την δάφνη.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα.
Βγάζουμε και τα καρότα σε μια πιατέλα.
Περνάμε το ζωμό του κοτόπουλου από σουρωτήρι να μην έχει κομματάκια από το βράσιμο. Τον βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ξεψαχνίζουμε το στήθος του κοτόπουλου και το ρίχνουμε στο ζωμό που βράζει.
Ρίχνουμε και τα καρότα, ψιλοκομμένα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.
Προσθέτουμε και το ρύζι.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να πήξει ελαφρά η σούπα.
Προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και κατά την ώρα του σερβιρίσματος λίγο πιπέρι.
Η σούπα σερβίρεται ζεστή.
Το υπόλοιπο κοτόπουλο το σερβίρουμε σε πιατέλα κομμένο σε μερίδες μαζί με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ