Like us and Subscribe on youtube

Ψαρονέφρι με σάλτσα ροζέ και μανιτάρια αρωματισμένα με θυμάρι


Το ψαρονέφρι είναι το πιο τρυφερό και άπαχο κομμάτι του χοιρινού κρέατος.
Ο κόλιανδρος, το θυμάρι, το κρεμμύδι δίνουν ένταση σε γεύση και άρωμα στο πιάτο σας!

Όλα τα υλικά δένουν απόλυτα μεταξύ τους σε ένα πραγματικά τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!
Ένα φαγητό, που σε όλες τις περιστάσεις θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Δοκιμάστε το και απολαύστε το!

Υλικά για 4 άτομα
800γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
50γρ. βούτυρο
100ml. ελαιόλαδο
5γρ. τριμμένο κόλιανδρο
200ml. κρασί κόκκινο
500ml. ζωμό κοτόπουλου
250ml. κρέμα γάλακτος

Για τη γαρνιτούρα
250γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
250ml. ελαιόλαδο
200ml. κρασί λευκό
5γρ. φυλλαράκια από θυμάρι
15γρ. πελτές ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι και μετά τον τριμμένο κόλιανδρο. Σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν ωραία, προσθέτετε τα κομματάκια από το ψαρονέφρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου, το πιπέρι και αλατίζετε.
Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά και μέχρι το ψαρονέφρι να ψηθεί καλά.
Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά. Το διατηρείτε ζεστό.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα:
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε φέτες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο καλά και ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Τα μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και τότε τα σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε.
Αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση το φαγητό και κλείνετε την φωτιά.
Σερβίρετε μαζί με το ψαρονέφρι.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ