Like us and Subscribe on youtube

Κεφτεδάκια από κεχρί

Το κεχρί είναι μία καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη Β6.
Σημαντική είναι η περιεκτικότητά του σε σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο.

Με τις φυτικές του ίνες δημιουργεί αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, ενώ ταυτόχρονα εφοδιάζει τον οργανισμό με καλής ποιότητας πρωτεΐνη.

Λόγω του μαγνησίου που περιέχει, το κεχρί είναι κατάλληλο για αθλητές που προπονούνται εντατικά. Ποδηλάτες και δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν κράμπες στα πόδια, μπορούν να ωφεληθούν από την κατανάλωσή του.

Εδώ, σας προτείνουμε γευστικότατα κεφτεδάκια από κεχρί, ψημένα στο φούρνο:

Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. κεχρί προμαγειρεμένο
1 κόκκινη πιπεριά
20 γρ. ηλιόσπορους ψιλοκομμένους με το μαχαίρι
10 γρ. μαϊντανός
2 αβγά
1 κρεμμύδι ξερό
50 γρ. ψίχα ψωμιού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό με λίγο αλάτι, προσθέτετε το κεχρί και φέρνετε σε βρασμό μέχρι να μαγειρευτεί. Στραγγίζετε και το κρατάτε σε ένα μπολ.
Προθερμαίνετε το φούρνο και τοποθετείτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. Πλένετε την πιπεριά, αφαιρείτε τους σπόρους, τους μίσχους και το λευκό τμήμα και στην συνέχεια την ψιλοκόβετε. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε στο μπολ με το κεχρί, την ψίχα ψωμιού που έχετε θρυμματίσει με τα χέρια σας, την πιπεριά, τους ηλιόσπορους, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, πλάθετε στο μέγεθος που κόβετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε στο ταψί με την λαδόκολλα.
Ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο, τα αφήνετε να σταθούν για πέντε λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ