Like us and Subscribe on youtube

Κόκκινες φακές σαλάτα

Ενισχύστε την απόδοση σας με φακές!
Αυτά τα μαγικά όσπρια, που κάνουν καλό στην καρδιά και είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα, ενώ αν συνδυαστούν με άλλα τρόφιμα σε συνταγές αποτελούν πηγές ενέργειας και πρωτεΐνης.

Μια καλή και οικονομική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα εξαιρετικό κρύο πιάτο.

Υλικά για 2 άτομα
80 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ζάρι
5 γρ. τσίλι ψιλοκομμένο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ζάρι
5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
60 ml. ελαιόλαδο
700 γρ. κόκκινες φακές προβρασμένες
100 γρ. ντοματάκι κονκασέ
80 γρ. φιλέτα πορτοκαλιού σε κύβους
60 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 ml. λευκό βαλσάμικο
10 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε τις φακές και μόλις αρχίσουν να κρατάνε ελαφρώς τις αφαιρείτε από την φωτιά και τις κρυώνετε.
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, με ελαιόλαδο, πιπεριές, τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν τα λαχανικά, βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το λευκό βαλσάμικο. Καρυκεύετε με αλατοπίπερο και τον φρέσκο βασιλικό.
Αφήνετε την σαλάτα το λιγότερο 4 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ