Like us and Subscribe on youtube

Κρύα σούπα γκασπάτσιο


Το γκασπάτσιο είναι μια κλασική κρύα ντοματόσουπα.
Είναι μια σούπα αναζωογονητική, γεμάτη καλοκαιρινά αρώματα και ξαφνιάζει όσους πιστεύουν ότι σούπα είναι μόνο κάτι που βράζει. Κι αν την πει κανείς σούπα – σαλάτα θα έχει απόλυτο δίκιο αφού στην ουσία πολτοποιούμε τα υλικά μιας καλοκαιρινής σαλάτας.
Είναι ένα αγροτικό πιάτο της Ανδαλουσίας που αξιοποιεί στο έπακρο φτωχικά υλικά.
 
Υλικά για 2 άτομα
4 ώριμες ντομάτες
1 αγγούρι
½ κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ πράσινη πιπεριά
100ml. χυμός ντομάτας
100γρ. μπαγιάτικο ψωμί (μόνο την ψίχα)
80ml. ελαιόλαδο
20γρ. κέτσαπ
250ml. νερό
15ml. ξύδι
3γρ. ρίγανη
5γρ. αλάτι
3γρ. πιπέρι
5γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά μας και καθαρίζουμε εξωτερικά το αγγούρι.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την ψίχα του ψωμιού σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 3 ώρες ανακατεύοντας τακτικά.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά.
Σερβίρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με λίγα ψιλοκομμένα λαχανικά από αυτά που βάλαμε στο μίγμα και ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ