Like us and Subscribe on youtube

Μηλόπιτα με καρύδια και σταφίδες

 
Φτιάξτε το δικό σας γλυκό, με αγνά υλικά.
Συνδυάζει και γεύση αλλά και καλής ποιότητας λιπαρά και φυτικές ίνες.
Εύκολη, σπιτική μηλόπιτα.

Υλικά για 1 ταψί διαμέτρου 24εκ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
100γρ. λιωμένο βούτυρο, για άλειμμα
7 μήλα κόκκινα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρό καρέ
200γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
180γρ. καστανή ζάχαρη
120γρ. ξανθές σταφίδες (μουλιασμένες σε 60ml. Κονιάκ)
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
2γρ. κανέλα σε σκόνη
1πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
50γρ. ζάχαρη καστανή (για τα φύλλα)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα μήλα, την καρυδόψιχα, τις μουλιασμένες σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φρυγανιά και το γαρύφαλλο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε και αυτό και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να απλώσουμε στο ταψί τα μισά φύλλα της συσκευασίας.
Αδειάζουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Αρχίζουμε να σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μας έχουν μείνει από πριν την μηλόπιτα όπως κάναμε και πριν βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας με την ζάχαρη και στο τέλος γυρίζουμε τις άκρες που μας περισσεύουν προς τα μέσα.
Βουτυρώνουμε και χαράζουμε από την πάνω πλευρά την πίτα μας και την ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα σκόνη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ