Like us and Subscribe on youtube

Αυγά scrambled με καπνιστό σολομό

 
Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.
Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά.
Σήμερα, σας προτείνουμε έναν πεντανόστιμο συνδυασμό για να απολαύσετε τον καπνιστό σολομό: με αυγά σκραμπλ!


Υλικά για 6 άτομα
12 αυγά
200ml. κρέμα γάλακτος
80γρ. βούτυρο
½ μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
250γρ. φέτες καπνιστού σολομού ψιλοκομμένες

 

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα σπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς γιατί ο καπνιστός σολομός είναι αρκετά αλμυρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα ευρύχωρο τηγάνι με βαθύ πάτο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να κάψει. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα τον αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς και απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Θα χρειαστούν 4 – 5 λεπτά για να ψηθεί το μείγμα σε ακανόνιστα κομμάτια και να παραμείνει σχετικά ζουμερό και κρεμμώδες.
Αν το προτιμάμε πιο στεγνό το αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο και τον καπνιστό σολομό.


Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ