Like us and Subscribe on youtube

Κέικ με κόκκινο κρασί και κρέμα σαντιγύ

 
Ιδιαίτερο κέικ, που θα σας συναρπάσει!

Υλικά για φόρμα 24εκ.
Για το κέικ

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (λίγο παραπάνω θα χρειαστούμε για τη φόρμα)
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λίγο παραπάνω θα χρειαστούμε για τη φόρμα)
10γρ. μπέικιν πάουντερ
5γρ. κακάο
100γρ. αμύγδαλο τριμμένο
200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2τεμ. βανίλια σκόνη
5γρ. κανέλα σκόνη
4 αυγά
250ml. κόκκινο κρασί
150 – 200ml. κόκκινο κρασί (για να το μουσκέψουμε)
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
200γρ. σταφύλι

για την κρέμα σαντιγύ
350ml. κρέμα γάλακτος
60γρ. ζάχαρη άχνη
1τεμ. βανίλια σκόνη

εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και τινάζουμε για να πέσει το περιττό αλεύρι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπεικιν πάουντερ και το τριμμένο αμύγδαλο.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και χτυπάμε στην 3η’ ταχύτητα για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα 250ml κρασί και τέλος το αλεύρι.
Βάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά.

Για την κρέμα σαντιγύ, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια ώσπου να σφίξουν.
Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος έκτος ψυγείου, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά μέσα στην φόρμα.
Ραντίζουμε με τα 150 – 200ml. κρασί, το αφήνουμε για λίγο και μετά αφαιρούμε τη φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει.
Όταν το κέικ κρυώσει, διακοσμούμε με τη σαντιγύ και τις ρόγες σταφύλι, τρίβουμε με ένα τρίφτη την κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ