Like us and Subscribe on youtube

Ρολό χοιρινό γεμιστό με λάχανο, μουστάρδα και κόλιανδρο

 
Ένα ιδιαίτερο ρολό γεμιστό με λάχανο, μια συνταγή με πρωτοτυπία που θα σας εντυπωσιάσει!
Ιδανικό για το Κυριακάτικο ή το επίσημο τραπέζι σας.


Υλικά για 6 – 8 άτομα
2κ. χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να ανοίξει το κρέας και να το ετοιμάσει για ρολό - πρέπει να γίνει μια φέτα 1 εκ. πάχους περίπου)
1 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
40γρ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
10γρ. τριμμένο ξερό κόλιανδρο
100ml. μαύρη μπύρα
Αλάτι, πιπέρι
100ml. Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το σκόρδο και το τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθεί.
Το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το στύβουμε πολύ καλά με τις παλάμες μας, πρέπει να απομακρύνουμε όσο περισσότερα υγρά γίνεται. Βάζουμε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον τριμμένο κόλιανδρο, τα 100ml. μπύρα και πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.
Απλώνουμε το κρέας στην επιφάνεια εργασίας και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τη γέμιση κατά μήκος, στη μέση και τυλίγουμε προσεκτικά.
Το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής με πυκνά δεσίματα. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα (όσο το μήκος του αλουμινόχαρτου που έχουμε στον πάγκο μας).
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το ρολό και στην συνέχεια το τυλίγουμε με την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Βάζουμε σε ένα ταψί μια σχάρα και ακουμπάμε το ρολό μας επάνω.
Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Στην συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί αφαιρούμε τους σπάγκους και κόβουμε σε φέτες. Το συνοδεύουμε με γαρνιτούρα της αρέσκειας μας.


Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ