Like us and Subscribe on youtube

Κανελόνια με ανθότυρο, σπανάκι και σάλτσα ντομάτας (βίντεο)


Νόστιμα και ελαφριά κανελόνια φούρνου με γέμιση από σπανάκι και ανθότυρο. Το όλο σύνολο περιλούζεται με μια κόκκινη σάλτσα.Μια πεντανόστιμη παραλλαγή για τα κλασικά κανελόνια, που θα κάνουν αυτό το γεύμα το αγαπημένο των παιδιών!

Υλικά για 4 άτομα
16τεμ. κανελόνια
Για τη σάλτσα ντομάτας
1κ. ντομάτα πομοντόρο σε κονσέρβα (από το σούπερ μάρκετ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
30gr πάστα ντομάτας
2 κλωνάρια φρέσκου βασιλικού
1 πρέζα ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
500gr σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
250gr ανθότυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60gr βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
50gr παρμεζάνα ή γραβιέρα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, προσθέτετε το σκόρδο συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τη μισή πάστα ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνετε το πομοντόρο, ανακατεύετε ελαφρώς και προσθέτετε και την υπόλοιπη πάστα ντομάτας.
Αλατοπιπερώνετε και βάζετε τη ζάχαρη και τη δάφνη.
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια κλείνετε την φωτιά και βυθίζετε τα δυο κλωναράκια βασιλικό μέσα στην σάλτσα.
Όταν κρυώσει ελαφρώς, βγάζετε τα κλωνάρια του βασιλικού από τη σάλτσα και την περνάτε από ένα μπλέντερ για να είναι έτοιμη προς χρήση.
Για τη γέμιση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Αναμιγνύετε το ανθότυρο με το ξύσμα λεμονιού, τη μισή παρμεζάνα και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε το μίγμα του ανθότυρου με το κρύο σπανάκι και γεμίζετε τα κανελόνια.
Απλώνετε το ένα τρίτο από τη σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα ταψί. Βάζετε τα γεμισμένα κανελόνια από πάνω, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και λίγο νεράκι, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει το τυρί ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να μαγειρευτούν καλά τα κανελόνια.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ