Εύκολα και γρήγορα πιτάκια με χαλούμι και ζύμη κουρού. Ιδανικό σνακ για τη δουλειά, λατρεμένο για τα παιδιά.
Υλικά για 20-30 πιτάκια
1 πακέτο φρέσκια ζύμη κουρού
2 συσκευασίες χαλούμι χοντροτριμμένο
10gr δυόσμο ψιλοκομμένο
Το ξύσμα από 2 λεμόνια
400gr ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ψήσιμο
1-2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό
100gr σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το χαλούμι, το ανθότυρο, το δυόσμο, τα αυγά και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγετε τη ζύμη στον πάγκο και με ένα φλιτζάνι ή κούπα, κόβετε μικρούς δίσκους. Παίρνετε ένα - ένα τα δισκάκια της ζύμης, τα αλείφετε τριγύρω με λίγο νερό, τοποθετείτε στην μια πλευρά μια κουταλιά της σούπας γέμιση, τα διπλώνετε να κλείσουν και με ένα πιρούνι πιέζετε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τοποθετείτε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφετε με τα χτυπημένα αυγά, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου