Like us and Subscribe on youtube

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα, σκόρδο και μαϊντανό με πατάτες αρωματισμένες με δεντρολίβανο


Αρνάκι γεμιστό με φέτα!
Πρωτότυπη συνταγή, με γέμιση και μυρωδιές, τόσο πλούσιες που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Υλικά για 4 άτομα
800gr πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
250ml ελαιόλαδο
25gr φρέσκο δενδρολίβανο
Χυμός από 1 λεμόνι
500ml ζωμός μόσχου
Αλάτι
Πιπέρι χοντροτριμμένο

Για το κρέας
1 μπούτι αρνί περίπου 1 ½ κιλό ξεκοκαλισμένο (όχι κομμένο στην μέση)
200gr φέτα σε μικρά κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
100gr μαϊντανός ψιλοκομμένος
25gr ρίγανη ξέρη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
250ml ελαιόλαδο
20gr μουστάρδα
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις ροδέλες τις πατάτες σε ένα μέτριο ταψί σαν κεραμιδάκια, να ακουμπά η μία πάνω στην άλλη, σε σειρές.
Σε ένα μπολ χτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο, το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Περιχύνετε τις πατάτες, πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο, ρίχνετε μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι.
Φουρνίζετε τις πατάτες στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνει το λάδι στο ταψί.
Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα.
Το απλώνετε πάνω στο πάγκο σας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη λιώνετε με ένα πιρούνι, ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν όλα ένα ομογενές μίγμα.
Το απλώνετε πάνω στο ανοιγμένο μπούτι που έχετε μπροστά σας πιέζοντάς το με ένα πιρούνι για να σκορπιστεί παντού στο εσωτερικό του.
Διπλώνετε το μπούτι να κλείσει και το δένετε σφιχτά με φυτικό σπάγκο σε τρία σημεία (αρχή, μέση, τέλος).
Το τοποθετείτε σε ένα ταψί με το κόψιμο προς τα πάνω.
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα.
Αλείφετε με αυτό το μίγμα το μπούτι, το σκεπάζετε με λαδόκολλα και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Βγάζετε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά επιπλέον και μέχρι το κρέας να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι.
Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λιγάκι, αφαιρείτε τους σπάγκους και το κόβετε σε φέτες.
Το περιχύνετε με τη σάλτσα από το ταψί και το σερβίρετε ζεστό μαζί με τις πατάτες.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ