Like us and Subscribe on youtube

Μανιτάρια γεμιστά


Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή, ιδανική αν αναζητάτε ένα λαχταριστό και ελαφρύ γεύμα.  

Υλικά για 4 άτομα
12 μεγάλα μανιτάρια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100gr κατσικίσιο τυρί χοντροτριμμένο
200gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κρόκους αβγών
60gr πέστο βασιλικού (σε βαζάκι στο σουπερ μάρκετ)
50ml χυμό λεμονιού
50ml κρασί λευκό
20gr μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σκουπίζετε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και βγάζετε τα ποδαράκια τους. Τραβάτε τη φλούδα τους (είναι πολύ εύκολο ξεκινώντας από την άκρη τους).
Ανακατεύετε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο και αλείφετε με ένα πινέλο τα μανιτάρια.
Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για γέμισμα.
Ψιλοκόβετε όλα τα ποδαράκια από τα μανιτάρια.
Ζεσταίνετε 50ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα ποδαράκια από τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν και να πιουν όλα τα υγρά τους.
Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατσικίσιο τυρί, το πέστο, την κεφαλογραβιέρα, τους κρόκους των αβγών και προσθέτετε τα μανιτάρια.

Γεμίζετε (φουσκωτά) τα μανιτάρια και τα βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε στον πάτο του το ελαιόλαδο με το λεμόνι που μας έχει απομείνει, προσθέτοντας και λίγο νερό.
Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια.
Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ