Like us and Subscribe on youtube

Καραμελωμένα φρούτα με παγωτό βανίλια και σάλτσα φράουλας


Γιορτινό επιδόρπιο, με τα φρούτα της εποχής, παγωτό και μια εύκολη σάλτσα από μαρμελάδα φράουλας. Το τραπέζι σας θα κλείσει με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Υλικά για 4 άτομα
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε 6 κομμάτια
2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
4 μπάλες παγωτό βανίλια
100gr μαρμελάδα φράουλα
30gr σταφίδες ξανθές
100gr βούτυρο
30gr ζάχαρη καστανή
50ml κονιάκ
20ml λικέρ κουαντρώ
50ml νερό
20ml νερό

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει καλά. Ρίχνετε μέσα τα μήλα, τα αχλάδια και τις σταφίδες κα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν.
Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και τα καραμελώνετε σιγά - σιγά σε μέτρια φωτιά.
Σβήνετε με το κονιάκ και προσθέτετε και τα 50ml νερό.
Βράζετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι.
Αφήνετε τα καραμελώμενα φρούτα να κρυώσουν. 

Ετοιμάζετε την σάλτσα φράουλα:
Ρίχνετε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ, προσθέτετε το λικέρ κουαντρώ με άρωμα πορτοκαλιού.
Προσθέτετε τα 20ml νερό και χτυπάτε το μίγμα καλά.
Το φυλάσσετε σε ένα μπολ.
Σερβίρετε από μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια σε ένα ποτήρι σαμπάνιας, κατά προτίμηση.
Βάζετε γύρω τα καραμελώμενα φρούτα και περιχύνετε με δυο κουταλιές σάλτσα φράουλας.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ