Like us and Subscribe on youtube

Κρέπες με σπανάκι, τυρί και λευκή σάλτσα


Ακόμα και αν δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα το σπανάκι, δώστε μια ευκαιρία σε αυτές τις κρέπες. Υπέροχο πιάτο με γεύση που θα ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά για 12 κρέπες:
Για τις κρέπες
250ml χλιαρό γάλα
250ml χλιαρό νερό
250gr αλεύρι
60gr βούτυρο λιωμένο
7gr μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση

500gr σπανάκι βρασμένο και στεγνωμένο καλά
100ml ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
50gr άνηθο ψιλοκομμένο
250gr κασέρι χοντροτριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

500ml κρέμα γάλακτος
200gr γραβιέρα χοντροτριμμένη

Εκτέλεση

Βάζετε τα υλικά της κρέπας σε ένα μπλέντερ και τα αναμιγνύετε για 2- 3 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ ρίχνετε το μίγμα του χυλού σε ένα τηγανάκι διαμέτρου 6εκ. Βουτυρώνοντας το ελαφρά πριν από το ψήσιμο της κάθε κρέπας. Τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές και τις φυλάτε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Ετοιμάζετε τη γέμιση:


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, προσθέτετε το στραγγισμένο σπανάκι, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να στεγνώσει το σπανάκι απο τα υγρά του. Προσθέτετε τον άνηθο και κλείνετε την φωτιά.
Αφήνετε να κρυώσει το σπανάκι και προσθέτετε το τυρί. Σε κάθε κρέπα βάζετε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το κάθε ρολό σε ταψί. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα:

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε λίγο - λίγο το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνοντας.

Περιχύνετε τις κρέπες που έχετε στο ταψάκι, σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Στο τέλος βγάζετε τη λαδόκολλα και τις ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά ακόμα.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος


Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ