Like us and Subscribe on youtube

Κατσικάκι με πετιμέζι στη γάστρα


Το κατσικάκι είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και εδώ σας έχουμε μια εκδοχή του που θα εντυπωσιάσει όλους! Γιορτινό πιάτο με μεθυστικά αρώματα και γλυκές νότες από το πετιμέζι.

Υλικά για 6 άτομα
100gr βούτυρο λιωμένο
2κ κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
250ml πετιμέζι
100ml ελαιόλαδο
500gr κρεμμύδι τριμμένο στον τριφτή
3τεμ σκελίδες σκόρδο
250ml κόκκινο κρασί
50ml ξύδι από κόκκινο κρασί
1lt ζωμό μοσχάρι
Τις φλούδες από ένα πορτοκάλι
1κ πατάτες baby
2τεμ κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κατσικάκι σε δόσεις και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
Βγάζετε τα κομμάτια στην άκρη.
Προσθέτετε και το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.
Ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα και αφού τα ανακατέψετε για λίγο μαζί, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το ξύδι ανακατεμένο με το πετιμέζι και αφήνετε να πάρει δυο βράσεις.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ετοιμάζετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι.
Μεταφέρετε το κρέας στην γάστρα και ενδιάμεσα τοποθετείτε τις πατάτες.
Μοιράζετε τις πορτοκαλόφλουδες, το δενδρολίβανο και περιχύνετε με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
Στο τέλος προσθέτετε και τον ζωμό.
Σκεπάζετε το φαγητό με καπάκι και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά τόσο το κρέας όσο και οι πατάτες. Απομακρύνετε τις πορτοκαλόφλουδες και το δενδρολίβανο πριν σερβίρετε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ