Γιορτινή σαλάτα, δροσερή και ανάλαφρη με πολλές πρασινάδες και δύο ειδών φρούτα (μήλο και ρόδι), αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το τραγανό προσούτο. Σίγουρα, εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι.
Για την βινεγκρέτ ρόδι
100ml λευκό ξύδι βαλσάμικο με ρόδι
25gr γρεναδίνη
25gr μέλι
300ml ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
Για τη σαλάτα
1 γαλλικό μαρούλι
1 λόλα πράσινη
1/4 ραντίτσιο
1 αντίβ
1 μήλο
1 ρόδι
100gr καρύδια
50gr προσουτο σε φέτες
100gr τυρί Μπρι
Εκτέλεση
Για την βινεγκρέτ
Τοποθετείτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ εκτός από το λάδι σε ένα μπλέντερ και το βάζετε σε λειτουργία. Προσθέτετε σιγά - σιγά το ηλιέλαιο.
Για τη σαλάτα
Πλένετε και καθαρίζετε τις σαλάτες από εσωτερικά ή χτυπημένα φύλλα.
Αφήνετε να στεγνώσουν καλά και κόβετε στο μέγεθος που επιθυμείτε.
Τα αποθηκεύετε στη συντήρηση σκεπασμένα με νωπό πανί.
Τοποθετείτε το προσούτο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό.
Όταν παγώσει, σπάζετε το προσούτο σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζετε το ρόδι και κόβετε το Μπρι.
Κόβετε το μήλο σε μικρούς κύβους και το διατηρείτε για λίγη ώρα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη βινεγκρέτ και καρυκεύετε με το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε απαλά και τοποθετείτε σε πιατέλα ή σαλατιέρα σερβιρίσματος.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου