Φανταστικό αρνίσιο ρολό, με μια ξεχωριστή σάλτσα. Το αρνί με την αντζούγια συνδυάζονται πρωτότυπα και απογειώνουν τη γεύση!
Υλικά για 6 άτομα
1,5κ. αρνί μπούτι, ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο (ζητήστε το από το χασάπη σας)
10gr μαραθόσπορο, ελαφρά κοπανισμένο
60gr μουστάρδα
Το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια
10gr θυμάρι ψιλοκομμένο
200ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα verde
1 κρεμμυδάκι εσαλότ, χοντροκομμένο
4 αντζούγιες από βαζάκι, στραγγιζμένες από το ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
50gr κάππαρη ξαρμυρισμένη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1 μικρό ματσάκι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
Το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
200ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τους μαραθόσπορους με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το θυμάρι μαζί με 200ml. Ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο.
Τρίβετε με αυτό το μίγμα όλο το αρνί και το αφήνετε να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς στον αέρα.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα verde, χτυπάτε όλα τα υλικά σε μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σάλτσα, όχι όμως λεία σαν αλοιφή. Αλατοπιπερωνετε και αφήνετε στην άκρη.
Τυλίγετε το αρνί σε ρολό, δένετε σε τρία σημεία με σπάγγο ψησίματος και το βάζετε ένα ταψί με σχάρα στο εσωτερικό του, για να μην ακουμπάει κάτω το κρέας.
Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα.
Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε για 15 λεπτά να σταθεί πριν το κόψετε. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλα που ετοιμάσατε.
Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου